Jump to content
Sign in to follow this  
AtheistDane

Stuttering and cracking sound

Recommended Posts

Hi All, 

I'm experiencing stuttering and cracking sound in CM:SF. 
It starts right after the intro and gets really bad in-game.

I've uninstalled all mods (sound and otherwise), and the problem persists. 

None of my other CM games (CM:FI, CM:BN, CM:RT, CM:BS) have this problem.

Has anyone else experienced this problem?

Edited by AtheistDane

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE:

I seem to have fixed my problem myself. After much tinkering with audio settings, audio devices, audio drivers and even audio codecs without making any difference, I decided to change the CPU affinity settings for ShockForce.exe to run on CPU 3 and 4 rather than 1 and 2 as a last resort - and this seems to have fixed it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting - I have no idea why the affinity would make a difference unless the other cores are busy with OS duties and other tasks.

I seemed to have resolved it by renaming the 'intro.wmv' file to 'intro-off.wmv', which appears to have prevented it from loading/playing. The menu and in-game audio seemed fine after that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...