Jump to content

Recommended Posts

Here 2 Egyption garrison units hold Alex and Cairo for whole game.

BTW Garrisons are modified anti-tank with zero attack, 2 APs, and 1 defenses. They are used basically just for defense.

{

#NAME= UK Garrison - Egypt (Alexandria/Cairo)

#POPUP=

#FLAG= 1

#TYPE= 2

#COUNTRY_ID= 17

#TRIGGER= 100

#GV= 1[1,100]

#LINK= 0[0]

#LEVEL= 0

#LENGTH= 1

; Alexandria

#GOAL_POSITION= 226,50

#GOAL_POSITION= 229,52

#DATE= 1939/01/01

#FRIENDLY_POSITION= 226,50 **** Cairo

#VARIABLE_CONDITION= 1 [2] [100] [0]

#TACTICAL_CONDITION= 190,34 [3]

#ACTIVATE_POSITION= 226,50 [0,0] [1,1] [2] *** Auto happens at start

#CANCEL_POSITION= 0,0 [0,0] [0,0] [0]

}

Here 2 UK units position themselves (already set up on map at start of game) or El Alemein.

{

#NAME= UK Garrison - Egypt (Alexandria Defensive Line) (1)

#POPUP=

#FLAG= 1

#TYPE= 2

#COUNTRY_ID= 1

#TRIGGER= 100

#GV= 1[1,100]

#LINK= 0[0]

#LEVEL= 0

#LENGTH= 1

; 7th Armour will occupy El Alamein

#GOAL_POSITION= 224,50

#GOAL_POSITION= 223,50

#DATE= 1939/01/01

; Set friendly positions:

; 1st Line - Cairo

#FRIENDLY_POSITION= 229,52

#VARIABLE_CONDITION= 1 [2] [100] [0]

#TACTICAL_CONDITION= 229,52 [3]

#ACTIVATE_POSITION= 0,0 [0,0] [0,0] [0]

#CANCEL_POSITION= 227,51 [2,2] [9,9] [2] *** If the allies build 9 land/air units in Eqypt cancel

}

Problem Im having is the AI automatically moves the Egyption garrisons off of the cities and moves in units defending El Alemein to the city spots.

Garrisons move out, Corps move in... sometimes Alex only, sometimes Alex and Cairo. And the garrisons sit outside the city picking their noses. Sometimes THEY now move to El Alemein.

Anything Im missing? Even if the cancel for #2 happened the AI should not move the Eqyption units off the cities.

And yes there is room for new units to arrive. I make them all go to Cairo.

Al

Link to post
Share on other sites

Big Al,

I can write basic scripts, so these suggestions may or may not work.

First, the anti-tank modified units may be problematic – Hubert may have to answer that.

The scripts look ok, but have you tried a changing some of the values? What if you assign 0 or 1 for the #TYPE, and what if you assign dummy values for the #ACTIVATE_POSITION?

If you do try these, let me know… I am still learning.

Robert

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...