Jump to content

Recommended Posts

Hi all,

I've run into an issue where squad radios just mysteriously vanish . I've traced one of the triggers of this behavior to the Platoon HQ element. It seems that mounting/dismounting the HQ during setup or as a part or importing a core units file, breaks the radios for the whole platoon. It doesn't seem to matter much which nations troops are used when this issue crops up. Just wondering if this is a known issue or if there's some magic work around, because no matter what I do, once the radios are gone, there's no way to get them to come back without redoing the TO&E/OOB

Edited by Liveload

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is a very interesting observation & might explain a few grumbles I've heard here & there... wasn't there a number of complaints about the Dutch lacking radios for instance?

I have to admit I've stopped even looking for the 'radio icon' but I will definitely be looking out for this from now on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am able to most easily replicate the issue with Syrian Airborne and a BMP 1. I can start a new battle in the editor, go to units and purchase a Syrian Airborne Infantry Battalion. Pick one of the infantry platoons and add a single BMP 1 to it. Select Deploy (blue/red) and then move that platoon HQ in and out of the BMP while checking the radio icons for the squads in that platoon. The radios vanish every time.

Edited by Liveload

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, waffelmann said:

I am not at my pc, but couldn't this mean, that they use the vehicle-radio, when inside of this vehicle?

 

greetings, alex

No, not at all. Some screenshots are obviously in order to explain this better.

qq1tKIg.png

One Squad Syrian AB + 1 BMP 1 added

L1RkrzZ.png

Going to the Deploy forces screen from within the editor shows the HQ already in the BMP,  radio icon visible.

xxNpkUV.png

2nd Squad - Radio Icon Visible

6NLohea.png

3rd Squad - Radio Icon Visible

wgmgIb0.png

HQ moved out of BMP to the ground nearby - Radio Icon Visible

wC1PpF4.png

2nd Squad's radio has vanished - Radio Icon Not Visible

4ziMpD4.png

3rd Squad's radio has vanished - Radio Icon Not Visible

Share this post


Link to post
Share on other sites

See what happens if you put the HQ back in the BMP or if the HQ is out of line of sight of the infantry (behind a wall or a hill or something). It might take a second or two for the C2 icons to update when you move them.

As a guess, everyone still has their radios but because they can now see the Pl HQ, they're now relying on visual signals in preference to the radio. IIRC, the icons at the bottom just indicate the means of contact that are being used, its not like an inventory.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Hapless said:

See what happens if you put the HQ back in the BMP or if the HQ is out of line of sight of the infantry (behind a wall or a hill or something). It might take a second or two for the C2 icons to update when you move them.

As a guess, everyone still has their radios but because they can now see the Pl HQ, they're now relying on visual signals in preference to the radio. IIRC, the icons at the bottom just indicate the means of contact that are being used, its not like an inventory.

No that's not the case, once the radios are gone, they're gone. Only verbal coms afterwards. You can monkey with the HQ and vehicles all you want after they disappear and it doesn't return the radios. You can try it yourself in the editor, just make the map big enough to put the squad out of LOS and you'll see.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Hapless said:

Yeah, I just had a play about with it. Definitely something weird going on.

Thank you very much for validating the testing! Hopefully this will help BFC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug really affects the Syrians badly. Many of their units are handicapped by it. Spec Ops, Airborne, Republican Gaurds, etc. It's pretty much halted development of my campaign as almost anything I try to do ends up with broken radios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...