Jump to content

Recommended Posts

Likely not. The best thing for you to do (and anyone else reading this) is think about what you were doing when it crashed and see if you can get it to happen again. If you can write down repeatable steps then other will be able to verify and figure out what is up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demo crashed on me twice while playing the training mission.   Installed on updated Windows 10, with demo installation in a non-standard directory.  However, it was installed in the same way as other CM games and they do not crash.

Game locked up while watching the action, and then completely closed after a few minutes.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd!  It is possible that there's something strange about the Demo that could cause crashing.  In order to keep the demo small Charles manually rips out all resources that aren't needed by the included scenarios.  This is a delicate process and sometimes he pulls something that he shouldn't have.  In fact, we know for sure that happened and earlier today I swapped out the Demos with new ones.  If you can, try downloading again and seeing if the new version clears things up for you.

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Steve, will do.  Game crashes are certainly not something that have been an issue for me in the past with Battlefront products.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Chops said:

Demo crashed on me twice while playing the training mission.   Installed on updated Windows 10, with demo installation in a non-standard directory.  However, it was installed in the same way as other CM games and they do not crash.

Game locked up while watching the action, and then completely closed after a few minutes.

 

Same here, except I'm on Windows 7.  I downloaded the demo at noon today (central time).  Has it been fixed since then?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, aleader said:

Same here, except I'm on Windows 7.  I downloaded the demo at noon today (central time).  Has it been fixed since then?

Yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Sprint31 said:

Yes.

Well, I checked and the download says modified at 9:03 this morning.  I'm not sure what timezone that is, but I'm assuming my noon download would already be the new version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll try a few different battles tomorrow and see what happens.  I uninstalled and re-downloaded, so I'll see if that makes any difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CM games are very stable in my experience but I do occasionally get kicked out of Black Sea from time to time. 

Im playing then next thing I know I’m back in the Windows desktop. Happens very infrequently.

i just make sure to save my game at intervals 

So far the demo has been stable.

Edited by db_zero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Demo crashed on me also, this was from a save of Alamo. Crashed after action phase when clicked on the red button. I am running a Mac.

Edit I had changed the setting to best in the options, setting them back to balanced stopped the crash.

Edited by Sgt_Grunt

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Sgt_Grunt said:

Demo crashed on me also, this was from a save of Alamo. Crashed after action phase when clicked on the red button. I am running a Mac.

Edit I had changed the setting to best in the options, setting them back to balanced stopped the crash.

That's when mine has been crashing too, after the action phase.  Worse on the tutorial mission.  I don't think I've ever had a crash in a CM game before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, AlexUK said:

Crashed on Alamo, running on a Mac. It would have been the original demo (not sure Mac version has been updated?)

Can you give any more details? What was going on?  I've run through the Training Scenario a few times and tried every combination of save game, resume, quit, resume saved game, and it has never crashed. In fact, the beta or demo hasn't crashed on me for many versions.  For reference I have a MacBook Pro, early 2015, OS X 10.14 Mojave. No issues with upgrading to Mojave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very random for me (turn and situation-wise), but always at the end of playback, and only on the tutorial mission, but I've only played that and the Alamo battle thus far.

Edited by aleader

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/17/2018 at 3:03 PM, stikkypixie said:

I was playing around with the demo and it crashed on me. Is there anyway to retrieve useful information to debug this problem?

Don't play "around" it... play with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Playing the Alamo scenario in WeGo, the game crashes after 10 minutes and in the same scenario infantry can move through barb-wire.

I have played the Willcox and USMC scenarios in WeGo without problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Ultradave said:

Can you give any more details? What was going on?  I've run through the Training Scenario a few times and tried every combination of save game, resume, quit, resume saved game, and it has never crashed. In fact, the beta or demo hasn't crashed on me for many versions.  For reference I have a MacBook Pro, early 2015, OS X 10.14 Mojave. No issues with upgrading to Mojave.

I can't remember when it was. I played Alamo again, and it crashed again after about 10 turns, on playback. 

MacBook Pro (15-inch, Mid 2009)

NVIDIA GeForce 9600M GT 256 MB

2.66 GHz Intel Core 2 Duo

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, AlexUK said:

I can't remember when it was. I played Alamo again, and it crashed again after about 10 turns, on playback. 

MacBook Pro (15-inch, Mid 2009)

NVIDIA GeForce 9600M GT 256 MB

2.66 GHz Intel Core 2 Duo

Same here. On turn 10 playback. Win7 + Radeon HD7800 video.

While CMBN (Bundle) and CMBS have never crashed.

Applying the updated demo build hasn't corrected. I'll try replaying from scratch using the refreshed demo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ran Alamo again, crashed when I hit the button after replay about ten turns in, I just heard the re-inforcement radio squelch as it crashed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×